Om KSC

Nu har det gått 45 år med min livshobby! Kameror, projektorer, objektiv och allt som hör till att skapa en bild genom fotografi har passerat mina händer. I princip det handlar om ljus, tid och ett ljuskänsligt skikt.

Under åren har jag mött 100-tals lösningar på att skapa en bild via foto. Kameror av alla möjliga märken, prislägen och konstruktion.

Kamerorna är ibland också samlarobjekt. Samlarobjekt som förstört äktenskap, som blivit en passion som också ställt otroliga krav på mig för att ta hand om dessa kärleksobjekt. Att göra en hel genomgång utan att det syns var ibland kravet.

Sedan fanns det yrkesfotografer som behövde snabb hjälp i akuta situationer. Då kan det hända att jag blev uppringd sent på kvällen för att göra en akut insats. Kameran kunde komma i taxi kl 07, nästa morgon för att sedan omgående gå tillbaka till fotografen för att modellerna som stod i ateljén inte skulle behöva vänta.

Kameror jag servat har varit både på Mount Everest och nordpolen. De har dokumenterat människans tillkomst och den central amerikanska naturen, bland annat orchideer.

Det har varit en fantastisk resa, min livshobby, och jag tackar alla mina kunder, samlare, fotografer, amatörer, konstnärer och  teaterfolk för de år som gått!

Min livshobby fortsätter för de som behöver.

Hälsningar
Alois

 

Kameraservice kräver både känsla och kunskap. Din dyrgrip är i säkra händer.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Mitt namn är Alois Kosnar, och jag är född och uppvuxen i Prag, Tjeckien. Under hela mitt yrkesliv har jag arbetat med att göra service på analoga kameror.

Bakom mig har jag en gedigen yrkesutbildning på kameror och tillbehör. Därutöver erfarenhet av flerårigt kvalificerat jobb hos Druopta i Prag. 1968 kom jag till Sverige och Stockholm. Mitt första jobb här var hos Brandt Optik, då generalagent för Leica. Nästa anställning, från 1974, var hos Kameradoktorn. Där hade jag hand om servicen av kameror av olika märken och specialistarbete på storformatskameror från Linhof. Försommaren 1978 startade jag min egna verkstad på Grev Turegatan 45 och där fortsatte jag att reparera analoga kameror i nästan 30 år. 2007 var det dags att varva ner och gå i pension. Jag flyttade verkstaden till mitt hem, där jag fortfarande tar emot analoga kameror, projektorer, objektiv och annat för service.

Många utbildningskurser hos Leica, Mamiya och Linhof har gett mig en grundmurad kunskap om optik och finmekanik tillämpbar på alla analoga kameror. Med tiden har jag erövrat det åtråvärda personliga sigillet som bevisar att kameran är genomgången av mig på Kamera Service Center.

Alla kameror är intressanta. Från antika samlarobjekt till de senaste analoga modellerna. Kan givetvis allt, som är värt att veta om Leicor. Att samla på gamla kameror är idag mycket intressant internationellt. Även udda fotografiska föremål som stereokameror med betraktare, fantastiska mahogny kameror för större format, miniatyrer m.m. är intressant.

Auktoriserad Mamiyaservice sedan 1 januari 1990.
Auktoriserad Linhofservice sedan 1 oktober 1991.
Specialiserad på Leica sedan sent 70-tal.
Arbetar även med Nikon, Rollei, Olympus, Pentax och Hasselblad.
 Även andra analoga kameror är intressanta.

Däremot arbetar jag inte med digitala kameror eller video.

Fråga mig gärna. Ni kan med förtroende vända er till mig med er dyrgrip!
Telefon: 073-741 65 54, måndag till fredag, kl 10.00 – 16.00
E-mail: info@ksc.nu

 

Läs en artikel från Svenska Fotografers Förbund

Comments are closed.